Merhaba yine bir tarifli bir postla karsi karsiyasiniz
Bu aralar yapmis oldugum resimlerini hazirladigim o kadar cok sey birikti ki bi yerden baslamak gerek dedim ve giristim.
Bilen bilir Turkiyede yasamiyorsaniz yurt disina araba ile donus yaparken mutlaka son kez Turkiyeden cikmadan bir yemek yenir. Ve bu genelde corba olur. Esim iskembe (ben hic sevmem) bende tavuk corbasi icerim. Ah ahh... Hasretlik zor. Neyse benimde gecenlerde canim cekti ve yapma karari aldim. Tarifi birebir ustanin kendisinden alinmis terbiyeli tavuk corbasi
Kendisi tarifi verirken olculeri indirgeyerek verdi umarim ayni lezzeti bulursun diye de soylendi ki gercektende ayni tadi verdi
Gelelim tarifimize...
Malzemer;
2adet tavuk gogsu
1 su bardagi suzme yogurt
5 yemek kasigi tepeleme un
Bir yumurtanin sarisi
Yapilisi;
Tavuk gogsunu goz karari suda hasliyoruz daha sonra tavuklari cikarip didiyoruz. Tabi tavuklar iyice haslanmis yeme kivamina gelmis olmali. Hasladigimiz suyun icine yogurt, un ve yumurta sarisini guzelce cirpip yavas yavas karistirarak tavuk suyunu ilave eduyoruz ki kesilmesin. Daha sonra kaynayina suyumuz didikledigimiz tavuklari koyup 5-10 dk birlikte kaynatiyoruz. Ustadan alidigim tarif buydu ve birebir ayni lezzeti veriyor. Yani sira servisde limon konuluyor ve icine sıkilinca ayri bir lezzet veriyor. Ama soyle ki benm esim eksi sevmedigi icin ben uzerine azicik bir tereyag, nane ve bazen cocuklar yemiycekse pul biberi kizartip dokerek servis yapiyorum.
Umarim dener ve begenirsiniz.
Afiyet olsun....mutlu kalin
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire