Herkesin bir lapa pilav gecmisi vardir eminim. Benimde var tabiki. İnsan hayatta da bu sekilde deneme yapma ve yanilma yoluyla buluyor dogrulari. Once guveniyor biseyler paylasiyor sonra kicina tekmeyi yiyince hersey bitiyor. honkk nereye geldim yaa. anlamis oldugunuz uzere bu aralar iyi degilim pilavdan geldik nerelere. En iyisi konuya girmek
Ben profosyenel degilim aslinda blogumhun temasi yemekde degil aklima gelen resmini cektigim herseyi paylasirim paylasmak isyerim ama bakiyorum albumde surekli bir yemek fotolari. Birde kizimin elbisesi ile alakali bir fotograf var ama onun suslemesi bitince yayina koycam. Neyse benimde nacizhane onerilerim olabilir ancak yemek konusunda. Erken evliligin getirdikleri arastirmalar detaylar gozlemler sonucu.
Oncelikle ben onceden pilavi olcu ile ve yalnizca sehriye ile yapardim. O sekilde bile tutmadigi oluyordu. Olcu olarak misal 2 bardak pirinci 4 bardak suda pisirirdim. Oncesinden pirinci islamazdim yikardim vs vs. Sonralari icine bir tane kup seker koymaya tavuk bulyon kullanmaya tereyag kullanmaya sicak suda pirinci yikamaya kadar her turlu yolu denedim
Denedikce pirincde altarnetiflerimde artti. Garniturlu pilav etli pilav havuclu pilav nohutlu, bezelyeli , kiymali.... Bu liste boyle uzayip gidiyo.
Gelelim asil simdiki geldigim noktaya. Dedigim gibi o kadar cok sey denedim ki teminat bile verebilirim ayni sekilde yapin kesinlikle lezzeti taneligi parlakligi goruceksiniz.
Onceleri olcu ile yaptigim pirinci artik gozkarari yapiyorum olcusunu bire iki olarak tabir edebiliriz misal bir bardak pirince iki bardak su gibi
pirinci kaynamis suya biraz tuz ve bir iki damla limon suyu ile bir sure bekletmek hem nisastasinin gitmesini hemde pirincin beyazlamasini saglar.
yemek yapmaya baslamadan pirincin beklettigimiz suyunu sıkıp soguk sudan gecirirsek pirincimiz dirilersir ve kirilmaz
yagimizi ne cok koyup yagli bir pilav nede az koyup kuru bir pilav olmayacak sekilde ayarlamaliyiz ki buda goz karari zamanla olucak birsey.
sonra tel, yildiz sehriye size kalmis bir miktar kavurursunuz ki rengi sarica kaldiginda pirincinizi koyun cunku pirinc ilede kavrulucak rengi kararmasin.
garnitur veya bezelye havuc nohut kullanicaksaniz onesinden haslayip suyu koydugunuz esnada koymalisiniz.
pirincinizi kavururken tuzunuzu ekleyin.
suyunuz mutlaka kaynamis olmali ve hatta eger tavuk hasliyorsaniz suyunu sakin atmayin iki bardaklik suyun icine bir bardak kismini bu tavuk suyundan kullanirsaniz bulyon kullanmaniza gerek kalmaz
eger bulyon kullancaksaniz oncesinden mutlaka eritilmeli.
tereyag seviyorsaniz bunuda pirincinizin kavurma islemi bitip suyunuzu koymadan hemen once koyarsaniz pirinciniz sararmaz.
tereyag, tavuk suyu veya bulyon kullanmiyorsaniz bir adet kesme sekerde koyabilirsiniz.
kaynar suyunuzu koyunca mutlaka alti kisik sekilde pirincinizi pismeye birakmalisiniz
Umarim isinize yararli bilgiler olmustur.
MUTLU KALİN....
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire