Merhabalar...
Sunu soylemeliyim ki bu postu bilmem kacinci yazisim guya cumartesi yayinliycaktim degil mi?
Elde olmayan nedenler elde olan nedenlerle karisinxa post bugune kaldi. Artik dun aksam yalnizca resimleri yuklemek kalmistiki gene yayina koyamadim. Neyse kismet simdi yazabilirim umarim ayni seyleri yazmak o kadar sıkıcı ki
Oncelikle dis agrisi cekmeme ragmen o kadar cok tatli istediki canim anlatamam dayanamadim muhallebiyi sadece yapip yiycektim o noltaya kadar geldim. Yani soyle ki kendimi bilmesen aseriyorum sanicam neyse etimek flan nature ne olsa yapcaktim ki evde yalnizca kadayif vardi. Bu tatliyi yapma kararimi boyle aldim
Herkes az cok bu tatliyi bilir. Herkesin tarifide kendine gore cesitlilik gosterir zannediyorum. Ben tarifimi eski mahallemdeki komsumdan ogrendim o sekilde yapicam ama internetten baktigim yapilma cesitlerinide alternatif olarak yazicam.
Malzemeler;
250 gr kadar kadayif
1,5 cay bardagi seker
1 su bardagi ceviz
100 gr margarin
Muhallebisi icin;
1 kg sut
1 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 paket krema
Yapilisi;
İlk olarak sutumuzu unumuzu sekerimizi kisik ateste karistirarak kaynatiyoruz. Kaynadiktan 5 dk sonra ocaktan alip mikserle cirpiyoruz ki puturler kalmasin paket kremamizida bu sirada ilave edip yine mikserle cirpmaya devam ediyoruz. Muhallebimizi sogumaya birakiyoruz fakat ustu kabuklasmasin diye ara ara tahta kasikla karistirmayi ihmal etmeyelim.
Diger yandan kadayiflari ince ince parcalara ayiriyoruz margarinimizi derin bir tencere veya tava size kalmis orda eritiyoruz kizdirmadan kadayifimizi icine atiyoruz. Karistirarak rengi degisene kadar kavuruyoruz. Sonra sekeri ve cevizide ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz ve altini kapatiyoruz.
Genis ve derinligi olmayan bir kabimiza resimdede gordugunuz gibi bir kat incece kadayifimizi serpiyoruz tabanin hertarafini kaplamak onemli. Sonra muhallebimizi dokuyoruz ama bir puf nokta eger ortasina oldugu gibi dokersek kadayiflar etrafa toplanicak ve istedigimiz olmuycak onun yerine bir kosesinden baslayip usteuste dokuyoruz umarim anlatabilmisimdir. Benim bir tabak kadar muhallebim artti daha dogrusu ben yemek icin arttirttim Sonra kalan kafayifida uzerine dokerek 1-2 saat buzdolabinda dinlenmeye aliyoruz.
Bu benim tarifim gelelim altarnetiflere..
Krema yerine bir bardak sut ile bir paket krem santiyi cirpip muhallebinize ekleyip tahta kasik ile karistirabilirsiniz. Margarininiz isterseniz tereyag olabilir. Ceviz yerine findik kullanabilirsiniz. Muhallebinin icine damla sakizi koyabilirsiniz.
Afiyet olsn. Umarim begenmissinizdir.
Mutlu kalin
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire