Tatli askimdan size bahsetmistim degil mi hele ki takipcilerim bilirler muhallebili tatlilara olurum...
Dun misafirlerim vardi. Esimin amca gelini kizi cocuklari fln hem onlar nasiplensin hem ben doyuyum tatliya diye...
Aslinda bu dis problemlerim olmasa daha neler yapar neler yerim alirim kilolari otururum hahah! Neyse gelelim malzeme ve yapilis kismina...
Malzemeler
Yapacaginiz borcam-kalip olcunuz kadar etimek
Serbeti icin
1.5 su bardagi seker
1.5 su bardagi su
Muhallebisi icin
1 litre sut (yalniz ben muhallebi sevdigim icin bu sekilde yapiyorum ve yavan olmuyor sizede oneririm eger siz sevmezseniz cok muhallebili siz 2.5 su bardagi sut yarim su bardagi un ve yarim su bardagi seker ile yapabilirsiniz)
1 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 paket sivi krema
Uzerine
1 paket krem santi
1 bardak sut
Suslemek icin
Tamamen size kalmis elinizde olan butun olanaklari kullanabilirsiniz
Yapilisi
İlk olarak muhallebimizi yapalim ki sogusun kesinlikle muhallebinizin sogumus olmasi gerek ilimasi bile krem santinizi eritmesine yetecekdir cunku. Sutumuzu unumuzu sekerimizi koyup karistirarak koyu bir kivam almasini sagliyoruz. Kaynadikdan sonra 5-6 dk alti kisik bir sekilde biraz daha ocakta tutuyoruz. Diger yandan kremamizi dokup mikser ile karistiriyoruz artik muhallebimiz bitmis ve sogumaya hazirdir.
Sonra serbetimizi hazirliycamiz tenceremize ilk olarak sekeri koyup surekli kavuruyoruz karistirarak rengi doner donmez yavas yavas suyumuzu katiyoruz. Karamellesmesini beklemeyin ve suyunuzu dokerken dikkatli ve yavas olun cunki buharlasicaktir. 5-10 dk kadar da serbetimizi kaynatiyoruz. Diger yandan etimekleri kabimiza diziyoruz. Serbet hazir olunca etimeklerimizin uzerine dokup islanmasini sagliyoruz.
Kremsantimizi sut ile cirpip hazir hale getiriyoruz.
Muhallebimizi etimeklerin ustune dokup kremsantiyide onun uzerine duzgun bir sekilde yayiuoruz.
Uzerini suslemek size kalmis ben hindistancevizi ile kakaoyu karistirip doktum borcamin kenarlarinada siyah beyaz minik cikolata toplarindan doktum.
Afiyet olsn mutlu kalin....
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire