vendredi 7 décembre 2012

Asure

Eger yaptiklarim ve resimlediklerimi siraya koyarsak aslinda en geride kalan asure oluyor. Ama zamani gcmeden yayinlamak gerek diye dusundum. İnstagram facebook twitter akliniza ne gelrse tumblr resimlerine kadar asure ile yikiliyordu. Aslinda ilk denemem sayilir ama ortaya guzel birsey cikti. Kendimi ovmeyi sevmem ama kafaya koydum mu alasini yapiyorum vesselam

Neyse gelelim benim asureme evde ne varsa attim icine tabiki once biraz tarif arastirmasi yaptim. Arkadaslarim yaparken baktim biraz da damak zevkimi kattim ortaya benim aurem cikti. Bakalim begenicekmisiniz.


Once sunu soyleyim arkadasim yaparken icine cukulata hurmasinin tam olmamis halini bile koydu ama ben bulamadim bulsam koyucaktim guzel olmustu tadi cunku.

Malzemeler
(4 kisilik ikisi bebek bir aile oldugumuz icin az yaptim)
1 su bardagi asurelik bugday
Yarim su bardagi nohut
Yarim su bardagi fasulye
Bir portakalin yarisi
Kuru kayisi
Kuru incir
Kuru sari uzum
3 su bardagi kadar seker
Malzemelerin miktari tamamen size kalmis cokluguna gore


Yapilisi

Bir gun oncesinden nohut ve fasulyeyi islatip bir gece beklettim sabahindanda findiklari kirip sicak suya yumusasin diye koydum sonra tum malzemeleri ayri ayri kaplarda ve sularda hasladim. Bunu annem dedi rengi kararmazmis. Portakal hatic diger tum malzemeleri sertlik durumuna gore hasladim en son buyuk bir tencerede bulusturup uzerini kapatacak kadar su ve seker ekledim. Bunlari bir miktar daha birlikte kaynatip portakallari dilimledim icine kaynarken portakalin o kokusunu alinca kapattim. Servis kaselerine alip uzerini ceviz ve nar ile susledim. Elinizde ne varsa artik. Bu arada ben cok su gibi asure sevmedigim icin bir tatli kasigi nisasta ekledim icine.



Umarim yardimci olabilmisimdir.





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire