Etli Kuru Fasulye
Her yigidin bir yogurt karmasi vardir derdi babaannem. Ee her ev hanimininda bir yemek yapisi vardir hele ki yemek cesiti bol kurufasulyeyse herkesin degisik bir tat anlayiisi vardir.
Ayse kadin fasulye,battal,barbunya,seker,horoz,sira,bombay,cali gibi bircok cesit var.
Ben sizlere tercih ettigim barbunya fasulyesi ile nasil yaptigimi anlatayim
Malzemeler
Barbunya fasulyesin yesil barbunyanin kurutulup cikarilmasi sonucu olusur ben bunu zamaninda cikartip buzluk posetlerine goz karari dolduruyorum canim istedikce ordan cikararak kullaniyorum. Siz kendi yiyeceginiz kadar tercih edersiniz:)
Iki adet kuru sogan
Biirer kasik domates salcasi ve biber salcasi
Bir miktar siviyag
Yesil biber ve kirmizi biber isteginize gore
Bir domates lezzet vermesi icin
Kemikli et
Yapilisi
Onceden kemikli etimizi kaynatiyoruz 15-20 dk kadar ki etimiz yumusak olsun kaynatacagimiz suya zeytinyagi koyuyoruz. Diger yandan fasulyemizi hasliyoruz fakat cok fazla yumusamicak piserken lezzeti olmaz uzeri kopurene kadar hasliyoruz suyunu suzup soguk su ile sokluyoruz sonra sogan domates biberleri dograyip sivi yag ile birlikte kavuruyoruz
Puf nokta:tencereye isitip sivi yagi koyalim sivi yag kizinca soogani biberi domatesi sirasiyla koyalim
Sonra salcalarimizi tuzumuzu karabiber pulbiber zevkinize gore koyalim. Fasulyeyide koyup bir sure kavuralim etlerimizi suyuyla birlikte ilave edip pisirelim...
Yanina en cok yakisan pirinc pilavi onuda yayinliycam az sonra.....
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire